Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zakálačková kapusta
Suroviny: 800 g bravčového mäsa z pliecka,1 stredne veľká cibuľa, 150 g masti, korenie, soľ, mletá červená paprika, 100 g rajčinového pretlaku, 1,5 kg kyslej kapusty, majoránka.
Postup: Na masti opražíme dosklovity nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme ku nej mäso pokrájané na kocky, osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Necháme krátko prerestovať a podlejeme trochou vody. Prikryté podusíme do polomäkka. Potom pridáme poprekrajovanú kyslú kapustu, raičinový pretlak a znova prikryté dodusíme domäkka. Nakoniec dochutíme majoránkou a podľa chuti prisolíme. (Ak je kapusta viac kyslá, tak ju scedíme a prípadne opláchneme pod tečúcou vodou.)
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.