Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rumunská kapusta
Suroviny: 1 kg hlávkovej kapusty, 2 PL masti, 2 cibule, 600 g bravčového mäsa z pliecka, 4 zelené papriky, 4 stredne veľké rajčiny, soľ, mleté korenie.
Postup:Na horúcej masti opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a mierne podlejeme horúcou vodou. Prikryté necháme dusiť asi 30 minút. Zatiaľ si pokrájame kapustu na tenké rezance, papriky na kolieska a pridáme k podusenému mäsu. Podľa potreby prilejeme vodu a necháme dodusiť takmer domäkka. Nakoniec pridáme ošúpané a na kúsky pokrájané rajčiny a spolu dodusíme domäkka. Hotovú kapustu podľa chuti okoreníme a dochutíme soľou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.