Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kelový prívarok so zemiakmi
Suroviny: 500 g hlávkového kelu, 50 g údenej slaninky, 2 cibule, 1/2 kg zemiakov, soľ, korenie, majoránka, 1 PL masti, 2 PL hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku.
Postup: Kel očistíme a pokrájame na tenšie rezance. Slaninku pokrájame na kocočky a necháme ju v hrnci oškvariť. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a keď zosklovatie, pridáme nakrájaný kel. Podlejeme horúcou vodou, premiešame a pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, prikryjeme a za občasného pomiešania udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby prilejeme vodu. Na masti upražíme múku na svetlú zápražku, zalejeme ju studenou vodou a premiešame. Prelejeme ku kelu a premiešame. Na slabom ohni necháme prevariť. Prívarok dochutíme roztlačeným cesnakom, majoránkou, korením a podľa chuti prisolíme. Môžeme podávať s opečenými párkami a chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.