Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové zahradnícke filé
Suroviny: 600 g bravčového karé bez kosti, 1 cibuľa, soľ, korenie, vegeta, masť, 1 balenie mrazenej južnej zeleninovej zmesi, mletá paprika, hladká múka.
Postup: Mäso z karé pokrájame na 1 cm hrubé filátka. Na masti zapeníme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme za 1 čL mletej papriky, premiešame a zalejeme horúcou vodou. Potom postupne pridáme nakrájané mäso a necháme ho aby sa zatiahlo-zbelelo. Mäso okoreníme, pridáme 2 čL vegety a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia podľa potreby dolievame vyparenú vodu. Potom na masti upražíme 1,5 PL múky na svetlú zápražku a zalejeme ju studenou vodou. Premiešame, prelejeme na mäso a necháme na slabšom ohni prevariť. Nakoniec k mäsu pridáme zeleninovu zmes a ešte na slabom ohni chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.