Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode a premiešame ich s troškou oleja. Cuketu a brokolicu krátko obvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali trocha jedlej sódy a potom ju schladíme pod studenou vodou. Papriku a brokolicu s cuketou pokrájame na kúsky a striedavo ponapichujeme na ihly alebo na špajle. Pripravené špízy posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom ! Grilujeme na panvici alebo na rošte skoro domäkka: (na skus). Na výpeku speníme nasekanú cibuľu, pridáme hrášok, osolíme, okorenníme a dochutíme roztlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko podusíme a omáčku potom zjemníme smotanou. Omáčku môžeme rozmixovať na krém. Cestoviny na tanieri polejeme omáčkou a navrch dáme opečený zeleninový špíz. Ozdobíme čerstvými lístkami mäty.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.