Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Milánske morčacie rezne
Suroviny: 8 rezňov z morčacích prsíčok, 2 vajcia, hladká múka, strúhanka, 100 g strúhaného syra (parmezánu), 2-3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 800 g rajčín, na špic čL tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, maslo, olej.
Postup: Rajčiny sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Na olejoi opečieme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a na kocočky nakrájané rajčiny. Osolíme, okoreníme a pridáme tymian a bobkový list. Podlejeme troškou vody a necháme 10 minút podusiť. Rezne jemne naklepeme, okoreníme a podľa chuti osolíme. Struhanku zmiešame s nastrúhaným syrom v pomere asi 1:1. rezen obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach a v pripravenej syrovej strúhanke. Strúhanku dobre popritláčame a nachystané rezne vyprážame v zmesi oleja a masla. Vypražené rezne ukladáme na papierový obrúsok aby sa odsal prebytočný tuk. Rezne podávame s paradajkovou zmesou a lupienkami parmezánu. Vhodná príloha-opekané zemiaky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.