Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špargla po maďarsky
Suroviny: 500 g špargle, 25 g masla, 2 PL strúhanky, 2,5 dcl kyslej motany, 100 g tvrdého syra, soľ, mletá červená paprika.
AKO VARIŤ ŠPARGLU? Pred varením šparglu na spodnej časti ošúpeme a drevnaté konce zrežeme. Šparglu zviažeme motúzikom do viazaničky a dáme do vyššieho hrnca na stojato. Zalejeme do poloviny výšky špargle vodou, vodu osolíme a hrniec prikryjeme pokrievkou. Spodná časť sa bude variť vo vode a jemná vrchná časť špargle sa uvarí v pare. Dáme pozor aby sa nám špargla nerozvarila ale zostala jemne chrumkavá ! POSTUP PRÍPRAVY: Uvarenú šparglu necháme odkvapkať na site. Pekáčik vymastíme maslom a naň vylejeme polovinu premiešanej smotany. Posypeme polovinou na masle opraženej strúhanky a na tento základ poukladáme uvarenú šparglu. Na šparglu nalejeme zvyšnú smotanu, posypeme zvyšnou strúhanku a nakoniec navrch rozložíme na kúsočky nalámaný tvrdý syr. Vrch posypeme mletou paprikou a zapečieme v rúre.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.