Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Papriky a baklažány dáme na plech a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme nasucho asi 30 minút až zhnednú. Potom opečené dáme do väčšieho hrnca, prilejeme 1 dcl studenej vody a hrniec zakryjeme pokrievkou. Necháme postáť asi 30 minút aby sa sparili. Potom z paprík a baklažánov stiahneme zhnednutú šupku a odstránime jadrince. Očistené papriky a baklažány pomelieme najemno na mäsovom mlynčeku. Pridáme roztllačený cesnak, osolíme, okoreníme a zmes ochutíme citrónovou šťavou. Potom pomaly za stáleho miešania prilievame toľko oleja, aby všetok vsiakol do zmesi. Dáme do pohárikov a zasterilizujeme aby chytili viečka. Podávame k mäsám a studeným obloženým misiam.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.