Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme spolu s bobkovým listom uvariť skoro domäkka v osolenej vode. šalát rozoberieme na listy, umyjeme a potrháme na kúsky. Na masle opražíme z múky svetlú zápražku, zalejeme ju studenou vodou a dobre premiešame. Prelejeme ju do hrnca s uvarenými zemiakmi a na slabom ohni dáme variť. Potom do polievky prilejeme rozšľahanú smotanu s troškou múky a premiešame. Polievku dochutíme soľou, korením, octom a cukrom. Do hotovej polievky dáme na kúsky potrhaný šalát a oškvarky s opraženej slaninky. Necháme postáť aby sa šalátové listy sparili a podávame s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.