Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Mäso zomelieme najemno, poprípade ho premelieme 2x. Potom pomleté mäso vypracujeme s mliekom na jemnú mäsovú hmotu -(fáš). Z vypracovanej hmoty robíme okrúhle hrubšie placky. Vytvorené placky osolíme, okoreníme a opečieme ich z obidvoch strán na horúcom oleji dočervena. Opečené hamburgery potrieme kečupom, na každý položíme koliesko cibule, krúžok papriky a navrch plátok tvrdého syra. Necháme krátko zapiecť a podávame na šalátovom liste alebo v rozkrojenej žemli. Môžeme pokvapkať kečupom alebo majonézou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.