Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Bravčové zapečené so slaninkou
Suroviny: 1 kg bravčového stehna, 200 g anglickej alebo oravskej slaninky, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa, strúhanka, soľ, korenie, olej.
Postup: Mäso nakrájame na rezne, ktoré osolíme a potrieme roztlačeným cesnakom. Rezne obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajíčku. Obalené ich krátko opražíme na oleji z oboch strán a uložíme do pekáča. Rezne v pekáči prikryjeme plátkami slaninky, na pásiky nakrájanou cibuľou, posolíme, okoreníme a trocha podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby dolievame vodu. Podávame s varenými zemiakmi, s ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.