Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Kapustu očistíme od vrchných listov a pokrájame na tenké rezance. Na oleji orestujeme dosklovita najemno nasekanú cibuľu, pridáme 1 PL cukru a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Potom zalejeme asi s 2 dcl vody a pridáme narezanú kapustu. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a pomaly dusime za občasného pomiešania a prilievania vína domäkka. Mäkkú kapustu dochutíme citrónovou šťavou alebo octom, poprípade prisladíme cukrom. Nakoniec šťavu zahustíme múkou a necháme za stáleho miešania prevariť. Podávame najmä k hydine a k bravčovému mäsu.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.