Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Cesto vyskoč z vody
Suroviny: Na kvások: 3 PL vlažného mlieka, 50 g kvasníc, 1 čl práškového cukru. Cesto: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 50 g práškového cukru, soľ, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 Hera.
Z mlieka, cukru a kvasníc vymiešame kvások a necháme ho v teple podkysnúť. Potom zmiešame kvások s ostatnými surovinami, nastruhanou Herou a spolu všetko vymiesime na tuhšie vláčne cesto. Cesto potom ponoríme do hrnca so studenou vodou a necháme odpočívať, až vypláva na hladinu. Potom cesto vyberieme, osušíme obrúskom a na pomúčenej doske tvarujeme na želaný spôsob. Napríklad vyvaľkáme na závin, alebo vykrajujeme z neho formičkami drobné druhy pečiva.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.