Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Stredoslovenský guláš s haluškami
Suroviny:800 g hovädzieho mäsa na guláš (môčing-pliecko), 3 väčšie cibule, 3 PL masti, soľ, mletá červená paprika, korenie, hrsť sušených húb, 100 g údenej klobásky, 100 g zelenej papriky.
Postup: Huby namočíme do vody. Umyté mäso pokrájame na stredne veľké kocky. Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, orestujeme a posypeme mletou paprikou. Za stáleho miešania chvíľu popražíme a podlejeme trochou vody. Osolíme a prikryté pomaly dusíme. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby prilejeme vodu. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme namočené huby, na kolieska nakrájanú klobásku a na pásiky nakrájanú papriku. Ešte štvrť hodinku podusíme a podávame s haluškami a kyslou uhorkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.