Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené kapustné listy
Suroviny: 1 hlávka kapusty, 1 veľká cibuľa, 1 kg kyslej kapusty, 1 väčší rajčinový pretlak (100g), soľ, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, mletá červená paprika, 2 dcl kyslej smotany. PLNKA: 1/2 kg mletého bravčového pliecka, soľ, mleté korenie, 2 vajcia, 1 malá cibuľa, 100 g ryže.
Postup: Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme prekrájanú scedenú kyslú kapustu, rajčinový pretlak, osolíme a zalejeme asi 1/2 l vody. Necháme prevrieť a vložíme naplnené kapustné listy. Prikryté dáme na slabšom ohni pomaly dusiť. Príprava plnených listov: Z hlávky kapusty rozoberieme listy a sparíme ich v horúcej vode. Potom ich necháme odkvapkať a naplníme plnkou. PLNKA: Mleté mäso z miešame s vajíčkami, premytou odkvapkanou ryžou, trocha okoreníme, osolíme a primiešame nadrobno nasekanú cibuľu. Napníme do sparených kapustných listov, zrolujeme a previažeme niťou. Ďaľší postup: Keď sú naplnené listy aj kapusta mäkké, Kapustu zahustíme zápražkou z masti, múky a mletej papriky. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a kratučko necháme spolu prevrieť. Podávame s knedľou alebo len s čerstvým chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.