Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Deň vopred si preberieme a opláchneme cícer a namočíme ho do vody. Na druhý deň cícer predvaríme skoro domäkka v osolenej vode. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na malé kocočky. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu a spolu orestujeme. Posolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Pridáme predvarený cícer a spolu uvaríme domäkka. Z masti a múky upražíme zlatistú zápražku, pridáme do nej mletú papriku a premiešame. Zápražku zalejeme studenou vodou, dobre zamiešame a vlejeme do polievky. Necháme na slabom ohni prevariť. Nakoniec polievku dochutíme korením, majoránkou, podľa chuti dosolíme a pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať. Na každý tanier dáme kopček domácich uvarených rezancov, zalejeme horúcou polievkou a ihneď podávame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.