Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Stratené vajcia na špenáte
Suroviny: 700 g listov špenátu, 1 cibuľa, 2 PL masla, korenie, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 100 g udenej slaninky, 2 krajce toastového chleba alebo sendviča, 4 vajcia, 2 PL octu.
Postup: 3penát umyjeme a necháme na site odkvapkať. Na masle zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme umytý špenát a podusíme. Ochutíme korením a osolíme. Premiešame aby sa zmes dobre spojila. Do vriacej vody nalejeme ocot. Do naberačky vyklepneme vajce a pomaly ho ponoríme do octovej vody -pridržiavame lyžicou a povaríme asi 4 minuty. Takto uvaríme všetky vajíčka. Uvarené pokladieme na udusený špenát na misu. Cesnak pokrájame na tenučké plátky a slaninku pokrájame na malé kocočky. Spolu opražíme a preložíme na špenát. Nakoniec v slaninkovom výpeku opečieme na hranolky pokrájaný sendvič a uložíme na misu so špenátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.