Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
postup: Kuracie rezne osolíme a okoreníme. Z umytého citróna nastruháme kôru a potom z neho vymačkáme šťavu a zmiešame s nastruhanou kôrou. Na oleji opečieme mäso z obidvoch strán asi po 5 minút. Potom mäso pokvapkáme citrónovou šťavou pridáme lístky šalvie a spolu lkrátko podusíme. Opečené mäso potom pokrájame na malé kúsky. Hlávkový šalát potrháme na menšie kúsky a pomiešame s nakrájanými rajčinami. Na šalát pokladieme nakrájané opečené mäso a zalejeme ho vymiešanou zálievkou. ZÁLIEVKA: Zmiešame ocot, korenie, cukor a olivový olej. Hotový šalát dozdobíme kolieskami citróna. Šalát podávame s nasucho opečenými toastovými chlebíkmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.