Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Rezancový nákyp s čokoládovou polevou
Suroviny: 250 g širokých rezancov, 3 vajcia, 1 PL solamylu, 1 vanilkový cukor, 1 Pl kryštáľového cukru, 3/4 L mlieka, kôra z 1/2 citróna, 100 g zmesi : oriešky, hrozienka, kandizované ovocie, 1 dcl šľahačky, 1 tabuľka mliečnej čokolády.
Postup: Rezance uvaríme v 10 min. v oslenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Nákypovú formu vymastíme a rezance pomocou vidličky ponakrúcame na hniezdočká. Takto skrútené ich poukladáme do vymastenej formy. V miske zmiešame vajcia, solamyl, 1/2 L mlieka a nastruhanú citrónovú kôru. Zmesou prelejeme poskrúcané hniezdočká rezancov a dáme do predhriatej rúry na 200°C zapekať asi na 30 minút. Po polovine zapekania posypeme rezance nasekanou zmesou orieškov a ovocia. Ostatné mlieko a smotanu zmiešame a ohrejeme. Pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania ju necháme v mlieku a smotane rozpustiť. rozpustenú čokoládu necháme schladiť a polievame ňou porcie zapečených rezancov.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.