Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Umyté zemiaky varíme asi 20 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme, opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Ošúpané necháme vychladnúť. Cibuľu jemne nasekáme, zmiešame ju s vinným octom, minerálkou, korením a osolíme. Vychladnuté zemiaky pokrájame na malé kúsky, prlejeme s namiešanou octovou zmesou a necháme aspom 30 minút uležať. Rajčiny umyjeme a pokrájame na kocočky. Umyté reďkovky rozkrojíme na štvrťky a umytú šalátovú uhorku rozkrojíme po dĺžke na štvrťky a posekáme na tenké plátky. Všetky prísady zmiešame a pridáme k odležaným zaliatym zemiakom. Hotový šalát posypeme nasekanou bazalkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.