Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Špargľový šalát s hráškom
Suroviny: 750 g bielej špargle, 250 mladého cukrového hrášku, 250 g malých rajčín, biele korenie, 2 čL citrónovej šťavy, 4 PL octu, soľ, 6 PL olivového oleja, troška cukru, lístky bazalky an ozdobenie.
Postup. Špargľu očistíme, ošúpeme a nakrájame našikmo asi na 4 cm dlhé kúsky. Hráškové lusky očistíme. V hrnci necháme zovrieť 1/4 L osolenej vody. Pridáme cukor a citrónovú šťavu. Do vriacej vody dáme nakrájanú špargľu, a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Potom pridáme hráškové lusky a varíme ešte 5 minút. Potom scedíme a necháme dobre na site odkvapkať. Na marinádu odoberieme 4 PL vývaru zo špargle a hrášku, zmiešame s s octom a olejom. Umyté rajčiny nakrájame na kocky, pridáme odkvapkanú špargľu s hráškom a polejeme marinádou. Necháme chvíľu uležať. Hotový šalát upravíme na misu a ozdobíme nasekanou bazalkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.