Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapečené vajcia
Suroviny: stredne veľké zemiaky, 8 vajec, maslo na vymazanie pekáčika, soľ, korenie, rajčiny, zelené papriky.
Postup: Zemiaky so šupkou dobre vyumývame a dáme krátko povariť do osolenej vody. Potom ich scedíme a necháme vychladiť. Vychladené zemiaky rozkrojíme na polovice a lyžicou opatrne vydlabeme stred. Pekáč vymastíme maslom a polovičky vydlabaných zemiakov uložíme do pekáčika. Do každej vydlabanej jamky v zemiakoch potom vyklepneme vajce. Vydlabanú zemiakovú hmotu pokladieme okolo naplnených polovičiek zemiakov, všetko podľa chuti posolíme, okoreníme a v dobre vyhriatej rúrezapečieme dozlatova. Porcie zemiakov s vajcom obložíme na tanieroch na koliečka pokrájanými rajčinami a prúžkami papriky. Podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.