Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Roštenku odblaníme, nakrájame naprieč vláknam na plátky a jemne naklepeme. Naklepané mäso pokrájame na hranolky. V miske zmiešame brandy, 1 PL oleja, korenie, čilí, mletý rozmarín a pridáme nakrájané mäsové hranolky. Premeišame a necháme niekoľko hodín v chladničke marinovať. Potom mäso necháme na site odkvapkať od marinády a obalíme ho v zmesi múky, nastrúhaného syra a mletej papriky. Na panvici s horúcim olejom potom za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Opečené mäso preložíme na taniere, na panvicu pridáme odkvapkanú marinádu, prehrejeme a nalejeme na porcie mäsa. Vhodná príloha: varené zemiaky, dusená ryža a zeleninový šalát.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.