Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šunkové závitky
Suroviny: 4 Polovičky kompótových hrušiek, 250 g tvarohu, 1/2 čL cukru, 2 plátky (po 60 g) dusenej šunky, niekoľko listov šalátu, soľ, pohárik nasekanej žeruchy alebo pažítky, alobal.
postup: Kompótové hrušky necháme na site odkvapkať. (šťavu si odložíme) Dve plovičky hrušiek nakrájame na rovnaké plátočky na ozdobenie a ostatné dve polovičky pokrájame na kocočky. V miske zmiešame tvaroh, nasekanú žeruchu alebo pažítku, pridáme kocočky hrušiek, 2 PL kompótovej šťavy, cukor a osolíme. Na alobal položíme plátok šunky, potrieme ho polovicou tvarohového krému a zvinieme do valčeka. Alobal pevne oklo zvinieme. Tak isto urobíme aj druhý plátok šunky. Pevne zvinuté valčeky v alobale dáme na 10 minút do mrazničkay zatuhnúť. potom ich odbalíme a nakrájame na plátky. Pokladieme na šalátové listy a ozdobíme lístkami žeruchy alebo cvíbikmi pažítky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.