Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Karfiolová krémová polievka
Suroviny:1 menšia hlávka karfiolu - (cca 500 g), 1 L vývaru z kocky, 100 g oravskej slaninky, 3 PL masla, 3 PL hladkej múky, 1 kelímok (200 g ) smotany na šľahanie, soľ, biele korenie, štipka muškátového orieška, hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate.
Postup: Karfiol očistíme a ponoríme na 10 minút do studenej osolenej vody. Potom ho rozoberieme na ružičky a povaríme asi 10 minút v uvarenom vývare. Slaninku nkrájame na kocočky a opražíme ju na suchej panvici dochrumkava. Uvarený karfiol z vývaru vyberieme a dve tretiny z neho roztlačíme na kašu. V hrnci zapeníme maslo, pridáme múku, opražíme a za stáleho miešania zalejeme asi 3/4 L vývaru v ktorom sme varili karfiol. Primiešame roztlačený karfiol a necháme 5 minút na slabom ohni povariť. Polievku dochutíme soľou, bielym korením a štipkou nastruhaného muškátového orieška. Nakoniec do polievky vložíme ostatné ružičky karfiolu a podávame. Na tanieroch posypeme slaninkovými oškvarkami a nasekanou petrželkou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.