Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kompót z rebarbory a jabĺk
Suroviny: 500 g rebarbory, 2 jablká, 2 drievka celej škorice, 6 PL cukru, 2 PL solamylu, na ozdobenie lístky medovky.
Rebarboru a jablká ošúpeme, z jabĺk vykrojíme jadrince. Potom rebarboru nakrájame na kúsky a dáme variť do 1/4 L vody spolu so škoricou. Po chvíľke varenia pridáme na kúsky pokrájané jablká a ešte 5 minút povaríme. Ochutíme cukrom. Solamyl rozmiešame v troške studenej vody dohladka a uvarený kompót ním zahustíme. Kompót rozdelíme do misiek a necháme vychladnúť. Podávame s lyžičkou vaječného likéru a ozdobené lístkami medovky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.