Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Šunkové knedlíčky do polievky
Suroviny: 2 vajíčka, detská krupica, 50 g šunky alebo šunkovej salámy, soľ, nasekaná petržlenová vňať alebo pažítka, hladká múka.
Do misy rozklepneme vajíčka, osolíme, pridáme na drobné kocočky nasekanú šunku, nasekanú petrželku alebo pažítku a primiešame toľko krupice, aby sme vytvorili husté cesto. Z cesta potom navlhčenými rukami robíme malé guličky, s priemerom asi 2 cm. Ukladáme si ich na tanier. Potom ich po jednom obalíme v hladkej múke a zavaríme do vriacej osolenej vode. Počas varenia občas premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Uvarené vyberieme z vody a preložíme do uvarenej polievky, alebo porcujeme do polievky na tanieri.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.