Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Prsíčka nakrájame na 4 porcie (po 150 g). Nakrájané prsia pod fóliou naklepeme, osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Na polovicu každej porcie položíme plátok syra, naň plátok šunky a zase syr. Potom prekryjeme druhou polovicou a okraje ľahko sklepneme dokopy. Pripravené naplnené prsíčka obalíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke. Potom znova omočíme vo vajci a znova dôkladne obalíme v strúhanke. Takto pripravené prsíčka vypražíme na oleji pomaly na slabšom ohni dozlatova. Vypražené Gordon bleu pred podávaním rozkrojíme šikmím rezom na polovice a podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.