Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Pikantný cestovinový šalát
Suroviny: 200g cestovín, soľ, 2 červené papriky, 1 list šalátu, bylinky, 2 rajčiny, 100g mascarpone (alebo kyslú smotanu), 1 PL horčice, korenie, 1 PL kaparov, 1 feferónku, 2 PL pizza korenia, 200g goudy alebo iného syra
Postup: Cestoviny nasypeme do vriacej osolenej vody a uvaríme ich. Zlejeme ich a prepláchneme studenou vodou. Rozpolíme papriky a odstránime jadrovník. Papriky nakrájame na pásiky. Pripravíme si dressing. Sparíme a olúpeme rajčiny. Nakrájame na kúsky, pridáme mascarpone, horčicu, soľ a korenie. Dressing vyšľaháme do hladkého krému a pridáme kapary a nadrobno nasekanú feferónku. Misu vyložíme listom šalátu. Cestoviny zmiešame s paprikou a dressingom. Šalát dáme do misy a posypeme ho nadrobno nakrájaným syrom a sekanými bylinkami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.