Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slonie žrádlo
Suroviny1: 1kg mäkkej salámy, 6ks veľkých cibúľ, 1 pohár kyslých uhoriek, 110g rajčinového pretlaku, 6 kociek cukru, 400g majolky, 2PL oleja, 1PL octu, 2PL horčice, 1KL soli, 1KL chilli.
Suroviny2: 1 malý rajčinový pretlak, 3PL horčice, 1PL oleja, 1PL octu, 1PL worchestrovej omáčky - všetko zmiešame a zohrejeme na platni, 1/2kg diétnej salámy, 2 stredne veľké cibule, 4 kyslé uhorky, 1 majolka, chilli.
Postup1: Salámu na drobno narezať, pridať na drobno pokrájaná uhorky a cibuľu. Z oleja, octu, pretlaku, horčice, soli, cukru a chilli uvariť hladkú omáčku. Pridať salámu. Dobre premiešať, po vychladnutí pridať majolku a premiešať. Dobré je nechať odstáť 1-2 dni.
Postup2: Všetko premiešame.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.