Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: Najprv si nakrájame mäso na kocky a olúpeme cibuľu. V kastróle rozpálime olej (masť) a cibuľu na ňom osmahneme. Akonáhle zosklovatie, pridáme nakrájané mäso, po všetkých stranách opečieme, osolíme a zalejeme vývarom (môžeme ho pripraviť i z mäsové kocky). Prikryjeme pokrievkou a dusíme, až je mäso takmer mäkké. Občas skontrolujeme, zamiešame a podľa potreby prilejeme vývar. Zatiaľ si olúpeme cesnak, nastrúhame syr, nakrájame kyslé ohorky na kolieska. Ku koncu dusenia mäsa pridáme prelisovaný cesnak, korenie, uhorky, rajčinový pretlak a kečup, premiešame a ešte chvíľu spoločne prehrejeme. Potom zmiešame s uvarenými cestovinami a servírujeme. Samozrejme v kombinácii s trochou zeleniny alebo so zeleninovým šalátom je to tiež zaujímavé.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.