Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Jahody s vanilkovou penou
Suroviny: 750 g jahôd, 3-4 PL cukru,2 PL mandľových lupienkov, 1/2 L mlieka,kôra z 1/2 citróna, štipka soli, 1 vanilkový lusk alebo 2 sáčky vanilkového cukru, 30 g detskej krupice, 1 žĺtok, 2 bielka z vajca.
Postup: Jahody očistíme, prepláchneme a necháme odkvapkať. Niekoľko jahôd si odložíme na ozdobenie a ostatné prekrojíme, posypeme s 2 PL cukru a necháme postáť. Mandľové lupienky opražíme nasucho na panvici dozlatova a necháme ich na tanieri vychladnúť. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme 2 PL cukru, nastrúhanú citrónovú kôru soľ a vanilkový lusk. (alebo vanilkové cukre). Krátko povaríme, vyberieme vanilkový lusk a za stáleho miešania prisypeme krupicu a na slabom ohni povaríme asi 5 minút. Žĺtko ušľaháme s troškou vody a prelejeme do krupice. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame k nemu trocha uvarenej vychladnutej krupicovej hmoty. Potom sneh zľahka vmiešame do hrnca s krupicou. Do misiek pokladieme prekrojené jahody, zalejeme ich krupicovou penou, posypeme opraženými lupienkami mandlí a dozdobíme jahodami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.