Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zeleninové lečo s vajcom
Suroviny: 100 g rastlinného oleja, 150 g cibule, 800 g čerstvých paprík, 300 g rajčín, soľ, štipku mletého korenia, 5 vajec.
Postup: ošúpanú cibuľu nakrájame na hrubšie prúžky. papriky umyjeme, vykrojíme jadrince a nakrájame na pásiky. Rajčiny sparíme v horúcej vode, schladíme, ošúpeme a nakrájame na osminky. Na horúcom oleji orestujeme cibuľu, pridáme papriku, osolíme, okoreníme a podusíme. Potom pridáme rajčiny a dusíme a ´dalej dusíme, až sa odparí šťava. Potom primiešame rozšľahané vajíčka, premiešavame až vajíčka zatuhnú. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, ktoré sme varili s troškou rasce a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.