Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie stehná Tandoori
Suroviny: 4 celé kuracie stehná, 1 kelímok bieleho jogurtu (150 g), 1a1/2 čL cukru, 1 sáčok korenia Tandoori, alebo ostrejšieho korenia na kura, 1 zelená paprika, 1 pohár (7 dcl) marhuľového kompótu, 10 g masla, 1 čL celého zeleného korenia, citrón na ozdobenie.
Postup: Kuracie stehná opláchneme a osušíme obrúskom. Do jogurtu primiešame cukor a korenie Tandoori- alebo korenie na kura. Do tejto zmesi naložíme osušené stehná a dáme do chladničky na 2-3 hodiny marinovať. Potom stehná aj s marinádou preložíme do zapekacej misy a vo vyhriatej rúre na 220°C pečieme asi 35 minút. Zatiaľ si umyjeme papriku a nakrájame ju na pásiky. Marhule vyberieme z nálevu, pokrájame ich na štvrťky a necháme na site odkvapkať. Na horúcom masle orestujeme pásiky papriky, pridáme pokrájané marhule, zelené korenie a 5 minút spolu podusíme. Upečené stehná podávame s ryžou a marhuľovou zmesou.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.