Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kuracie stehná v zelenine
Suroviny: 4 celé kuracie stehná, soľ, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, 2 čerstvé červené a 2 zelené papriky, 3 malé cukety (asi po 200 g), 1 zeler (250 g), 1 menší baklažán (asi 250 g), 1 citrón, 3 cibule, 8 rajčín, troška rozmarínu, 4 PL olivového oleja, 2,5 dcl bieleho vína, 2,5 dcl zeleninového vývaru z kocky, viazanička šalvie-alebo čierne olivy.
Postup: Stehná umyjeme, osušíme a v kĺbiku oddelíme vrchné časti od spodných. Potom potrieme mäso soľou, korením a mletou paprikou.papriky rozkrojíme, vyberieme jadrince a pokrájame ich na kúsky. Tak isto pokrájame na kúsky aj ostatnú zeleninu a umytý citrón pokrájame na plátky.V hrnci rozohrejeme olej a pripravené stehná na ňom prudko opečieme. Pridáme nakrájané rajčiny, papriky, cukety, zeler, cibuľu a trocha čerstvého rozmarínu. Všetko spolu podusíme a podlejeme zeleninovým vývarom. Zmes osolíme, okoreníme a poprášime mletou paprikou. V predhriatej rúre na 200°C dusíme asi 40 minút. Počas dusenia podlievame vínom. Potom pridáme nakrájané šalviové lístky alebo čierne olivy, 10 minút pred dodusením pridáme pokrájané baklažány a dodusíme. Podávame s bielym chlebom alebo s pečivom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.