Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čerešňové lievančeky
Suroviny: 150 g hladkej múky, 100 g hrubej múky, 20 g kvasníc, 3 PL cukru, 3/8 L vlažného cmaru, 1 zavaraninový pohár višní, 1 PL solamylu, 1 drievko škorice, 1/2 čL mletej škorice, kúsok citrónovej kôry, 50 g masla, štipka soli, 2 vajcia, 2 PL preškvareného masla, 4 PL hustej kyslej smotany.
Postup: Do misy dáme obidva druhy múky, do stredu urobíme jamku a do nejrozdrobíme kvasnice. Pridáme 2 PL cukru, 1/8 L cmaru a suroviny zmiešame s trochou múky. Zakryjeme a necháme na teple podkysnúť asi 15 minút. Višne vyberieme z pohára a odložíme bokom. Solamyl vymiešame s 2 PL višňového nálevu. Ostatný nálev dáme do kastrólka, pridáme kúsok citrónovej kôry, 1 PL cukru a privedieme k varu. Primiešame rozmiešaný solamyl a krátko povaríme. Pridáme višne a necháme schladiť. Ušľaháme maslo so zvyškom cmaru, štipkou soli a vajcom. Pridáme do podkysnutej zmesi a dobre vymiešame. Na horúcom preškvarenom masle upečieme asi 16 hrubších lievančekov. Na tanier pokladieme upečené lievančeky, višňový kompót a ozdobíme kopčekom kyslej smotany.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.