Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Mleté mäso v kastróle
Suroviny: 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 cukety, 1 baklažán, 2 zelené papriky, 1 konzerva veľkej bielej fazule(420ml),4 PL olivového oleja, 500 g mletého hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 L červeného vína,1 konzerva lúpaných rajčín (850 g ), 1/8 L vývaru z kocky, 1 čL provensálskeho korenia, čillí.
Postup: Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Cuketu a baklažán očistíme a pokrájame na kocky. Papriky nakrájame na pásiky. Do kastróla dáme rozohriať olej a mleté mäso na ňompostupne opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu s cesnakom, krátko opečieme a podlejeme vínom. Pridáme konzervované rajčiny aj s nálevom, vývar a oodcedenú fazuľu. Zmes okoreníme provensálskym korením, podľa chuti pridáme čillí a necháme všetko variť na slabom ohni asi 30 minút. Nakoniec hotové jedlo znova dochutíme a podávame s chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.