Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Uhorkový šalát s reďkovkami
Suroviny: 1 šalátová uhorka (cca 400 g), 1 viazanička reďkoviek, 150 g tučného tvarohu, 150 g bieleho smotanového jogurtu, 1 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, 1 PL citrónovej šťavy, petržlenová vňať a kôpor na ozdobu.
Postup: Umytú uhorku nakrájame na tenučké plátky a ozdobne uložíme dookola na misu. Reďkovky očistíme, umyjeme a jednu veľkú si odložíme. Ostatné nahrubo nastruháme. Nastruhané reďkovky zmiešame s tvarohom, jogurtom, olejom a roztlačeným cenakom. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Po dôkladnom premiešaní zmes preložíme do stredu misy s uhorkami a ozdobíme v strede ozdobne nakrojenou reďkovku, vetvičkami petržlenovej vňate a kôpru. Dáme schladiť do chladničky.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.