Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Postup: cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Zelerové stonky umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Šampiňóny očistíme, niekoľko si dáme stranou a ostatné pokrájame na štvrťky. Na horúcom masle orestujeme nasekanú cibuľu, cesnak a po chvíľke pridáme aj zeler. Zmes krátko osmahneme, pridáme nakrájané šampiňóny, premiešame a zalejeme asi 1 L horúcej vody. Do polievky rozmrvíme bujónové kocky a privedieme k varu. Potom pridáme sojovú omáčku, podľa chuti biele korenie a na slabom ohni varíme asi 30 minút. Do hotovej polievky pridáme scherry, na plátky pokrájané odložené šampiňóny a necháme asi 30 minút uležať. Nakoniec polievku prehrejeme pridáme do nej najemno nasekanú pažítku a podávame s opečeným toastovým chlebom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.