Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Hovädzie v rajčinovej omáčke
Suroviny: 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 750 g rajčín,1 kg hovädzieho mäsa, 4 PL oleja, soľ, korenie, 1/4 L červeného vína, 1 čL cukru, 1 kúsok celej škorice, 1 celý voňavý klinček, 3 bobkové listy.
Postup: Cesnak a cibuľu nadrobno nasekáme, rajčiny sparíme vo vriacej vode a ošúpeme. Mäso opláchneme, osušíme a pokrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme olej a mäso na oleji po častiach opečieme. Ked máme všetko mäso opečené, dáme všetko do hrnca, pridáme nasekanú cibuľu s cesnakom, osolíme, okoreníme a krátko spolu prerestujeme. Potom pridáme ošúpané a na kocky pokrájané rajčiny. Zmes podlejeme vínom a podusíme. Potom pridáme cukor, bobkový list, škoricu a klinček. hrniec prikryjeme a dusíme za občasného pomiešania asi 1 a 3/4 hodiny. Podávame s varenými zemiakmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.