Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Fašírky bez mäsa
Suroviny: 50 g hrachu, 50 g krúp, soľ, korenie, majoránka, sušené huby, údená slaninka, mlieko, strúhanka, 2 vajcia.
Postup: Krúpky aj hrach uvaríme domäkka a scedíme. zatiaľ si namočíme huby do mlieka a necháme ich napučať. Vychladnutý hrach aj krúpky pomelieme na mlynčeku. huby vyžmýkame a podusíme na slaninke pokrájanej na drobné kocočky. pridáme k pomletému hrachu s krúpkami. Zmes osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou, pridáme vajíčka a dobre premiešame. Podľa potreby dohustíme strúhankou. Zo zmesi tvoríme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a prudko ich vypražíme na oleji dočervena. Podávame so zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.