Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Kapustníky so smotanou
Suroviny: 300 g kyslej kapusty, 700 g zemiakov, 1 vajce, 2 PL múky, 2 PL masla, 1/4 L vývaru z kocky, 2 kelímky kyslej lahôdkovej smotany (po 150 g), soľ, korenie, 100 g varenej šunky (alebo šunkovej salámy), zmes byliniek: pažítky, petrželky a kôpru, 2 PL masla, 200 g zváraných brusníc (červených ríbezlí).
Postup: Kyslú kapustu dobre vymačkáme a prekrájame najemno.Zemiaky ošúpeme a nastruháme. Do misy dáme vymačkanú kapustu, zemiaky, vajce, hladkú múku a 1 kelímok smotany. Potom pridáme nadrobno nasekané bylinky a na kocočky pokrájanú šunku. Vypracujeme vláčne cesto. V panvici zahrejeme maslo a do neho kladieme lyžicou kopčeky cesta, ktoré lyžicou mierne sploštíme. Opekáme asi 2-3 minuty z každej strany dozlatova. Opečené kapustníky podávame s kopčekom kyslej smotany a ozdobíme zaváranými brusnicami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.