Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Tvarohový dezert so šľahačkou a slivovicou
Suroviny: Pre 6 osôb: 3 lístky plátkovej želatíny (4,5 g), 2 vajcia, 500 g tvarohu, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2-3 PL slivovice, 1 kelímpok (200 g) šľahačkovej smotany, 500 g sliviek. Pozn. Slivky môžeme nahradiť napr. jahodami a slivovicu rumom.
Postup: Najprv si namočíme želatínu do studenej vody. Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka, tvaroh, cukor, vanilkový cukor a slivovicu vymiešame dohladka. V teplej vodnej kúpely rozpustíme namočenú želatínu a vmiešame ju do vymiešanej hmoty. Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a zvlášť vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Sneh aj šľahačku postupne zľahka vmiešame do krému. Slivky umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a nakrájame ich na plátky. Dezertné misky naplníme do poloviny krémom. Pripravené plátky sliviek upravíme na krém do tvaru kvetu a doprostriedka urobíme z krému ozdobný kopček. Hotový dezert dáme na 1/2 hodinku do chladničky zatuhnúť.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.