Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Slovenská torta
Suroviny: CESTO: 2 vajcia, 140 g práškového cukru, 7 cL rastlinného oleja, 2 dcl vlažného mlieka, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečivaštipka soli, tuk a múka na vymazanie formy. PLNKA: 3 žĺtky, 150 g práškového cukru, 200 g mletých vlašských orechov, 8 PL rumu, 1 PL džemu čokoládová poleva.
Žĺtky vymiešame spolu s cukrom do peny. Pridáme opatrne tuhý sneh z bielkov, 7 cL rastlinného oleja, vlažné mlieko, štipku soli a múku s práškom do pečiva. Zmes dobre vymiešame a nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C a upečieme. Skontrolujeme pichnutím špajle do cesta. Upečenú tortu naplníme plnkou, ktorú pripravíme dôkladným vymiešaním surovín na plnku. Hotovú tortu polejeme čokoládovou polevou a posypeme mletými orechmi.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.