Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Karfiolová polievka s chrenom
Suroviny: 1 menší karfiól, 1/4 L mlieka, 1 malé jablko, 2 čL strúhaného chrenu, soľ, 1 PL múky, 1 PL masla, 2 čL karí korenia, biele korenie, štipka cukru.
Postup: karfiól očistíme, dôkladne opláchneme a rozoberieme na ružičky. Potom ho zalejeme vodou, osolíme a varíme prikrytý asi 20 minút. Uvarený karfiol scedíme a vývar si odložíme. Scedený karfiol, mlieko a 1/4 L karfiolového vývaru spolu rozmixujeme a prevaríme. Zatiaľ si olúpeme jablko vykrojíme jadrince a jablko nahrzbo nastruháme. Maslo vymiešame s múkou a polievku za stáleho miešania zahustíme. Nakoniec do polievky pridáme nastruhaný chren nastruhané jablko a hotovú polievku dochutíme soľou, cukrom a bielym korením.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.