Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Krémová polievka z ružičkového kelu
Suroviny: 500 g ružičkového kelu, 3/4 L vývaru z kocky, 1 kelímok (200 g) šľahačkovej smotany, 1-2 PL solamylu,soľ, biele korenie, štipka muškátového oriešky, 50 g anglickej slaniny, 2 plátky toastového chleba.
Postup: Kel očistíme opláchneme a dáme do vriacej osolenej vody povariť asi na 20 minút. Niekoľko hlávok si odložíme bokom. Ostatný kel potom v polievke rozmixujeme na pyré. Do polievky prilejeme smotanu a necháme prevrieť. Solamyl rozmiešame v troške studenej vodya zahustíme ním polievku. Krátko prevaríme a dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Slaninu a toasty nakrájame na kocočky a . Slaninku vypečieme na panvici dochrumkava a potom pridáme kocočky chleba ktoré krátko opečieme. Polievku na tanieroch dozdobíme lístkami kelu a kocočkami slaninky s toastami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.