Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Zapekané cestoviny
Suroviny: 1 konzerva sterilizovanej kukuričky, 200 g cestovín- špiráliek, 1 strúčik cesnaku, 2 cibule, 150 g mrazeného (sterilizovaného) hrášku, 2 PL masla, 200 g slovenskej točenej salámy, (alebo iná chudá saláma), soľ, 1 čerstvá červená paprika, 1 čL oregana, 4 vajcia, 1,5 dcl mlieka, biele korenie, struhaný muškátový oriešok.
Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode asi 8-10 minút. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Papriku očistíme a pokrájame na kocočky. Salámu ošúpeme a pokrájame na kocky. Na zohriatom maslekrátko osmažíme pokrájanú salámu, pridáme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Krátko opečieme a pridáme nakrájanú papriku, scedenú kukuričku a hrášok. Nakoniec do zmesi pridáme uvarené scedené cestoviny a premiešasme. V mlieku rozšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme štipkou muškátového orieška a oregánom. Vaječnú zmes nalejeme na cestoviny a a zapekáme až vajíčka zatuhnú.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.