Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Čokoládový pohár
Suroviny: 1a 1/2 tabuľky horkej čokolády, 1 čL instantnej kávy (v prášku), 150 g šľahačkovej smotany, 4 vajcia, 2 PL višňového likéru (griotky), 100 g cukru, 1 grapefruit, 1 PL nasekaných pistácií, lístky medovky alebo mäty na dozdobenie.
Postup: Nalámanú čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom. Primiešame instantnú kávu.ˇZo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a dáme ju vychladiť. Žĺtlky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Za stáleho miešania pridávame rozpustenú vlažnú čokoládu potom zľahka vmiešame sneh, šľahačku a nakoniec primiešame višňový likér. Krém naplníme do dezertných pohárov a dáme na 1 hodinu tzatuhnúť do chladničky. Z mesiačikov grepu opatrne povykrajujeme dužinu a ozdobne poukladáme po 2-3 kúsky na zatuhnutý krém. Posypeme nasekanými pistáciami a dozdobíme lístkom medovky alebo mäty.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.