Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Morčacie prsia v ovocnej omáčke
Suroviny: 600 g morčacích prsíčok, 200 g sušených sliviek, 1 čL borievok, olej, 3 pomaranče, pohár ríbezľovej šťavy, soľ, korenie, cukor.
Postup: umyté prsia osušíme a pokrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a poprášime roztlčenými borievkami. Pripravené prsia dáme do chladničky na 1 hodinu marinovať. Slivky umyjeme, namočíme do vody a potom ich pokrájame na malé kúsky. Pokrájané slivky dáme variť do ríbezľovej šťavy. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Varíme za častého pomiešania až do zhustnutia. Mäso uložíme do vymasteného pekáčika a pečieme asi 20 minút pri 200°C. Potom mäso zalejeme uvarenou omáčkou a ešte 10 minút v rúre dopečieme. Upečené mäso na tanieroch prelejeme omáčkou, obložíme plátkami pomaranča a podávame so zemiakovými kroketami.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.