Rezne - najobľúbenejšie jedlo slovenskej, stredoeurópskej i svetovej kuchyne. Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny a húb.
Guláše - najrozsiahlejšia kniha venovaná gulášom na knižnom trhu. Takmer 500 receptov a variácií na pôvodnú maďarskú špecialitu, ktorá dobyla svet. Osvedčené klasické návody na guláše, perkelty, paprikáše a tokáne z hovädieho, bravčového či hydinového mäsa, diviny a rýb. Obľúbené jedlo sa dá pripraviť aj zo zemiakov, zeleniny a húb. Kniha je doplnená kapitolou o obvyklých i menej častých prílohách a receptami na populárne gulášové a príbuzné polievky.
Plnené kuracie prsia
Suroviny: 4 väčšie kuracie rezne z prsíčok- ( spolu asi 500 g), 80 g plesňového syra (Niva), vegeta, 1 kurací bujón, hrsť mandlí, hladká múka, olej.
Postup: Kuracie rezne nakrojíme nožom tak, aby vznikla kapsa. Do otvoru vložíme po kúsku plesňového syra a niekoľko ošúpaných mandlí. Otvor zopneme špáradlom a naplnené rezne okoreníme vegetou. Potom ich zľahka obalíme v múke a prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Preložíme do kastróla. Výpek zalejeme horúcou vodou a rozmrvíme doňho kurací bujón. Prevaríme a nalejeme na opečené prsíčka necháme prikryté dusiť asi 30 minút. Podávame s hráškovou ryžou a zeleninovým šalátom.
Hľadáte grafika? Ponúkate grafické práce? Ste na správnom mieste!
Tieto web stránky boli vytvorené prostredníctvom
phpRS - redakčného systému napísaného v PHP jazyku.
Na tejto stránke použité názvy programových produktov, firiem a pod. môžu byť ochrannými známkami alebo registrovanými ochrannými známkami príslušných vlastníkov.